BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, April 9, 2011

Review Pulau Redang


Alkesah...
telah belayarlah aku sorang diri ke Redang..Membawa hati yang duka lara ini..
hahahhaha..duka la sgt~
lame dah aku xupdate kan blog neh...bukan pza tak nak update..tapi tak de masa...
bizi woman la katekan...hahhahah..=D
coop! sebulan lepas? bukan jepun tsunami ke?
haa..tu laa alkesahnye nk cite nie haa...ce cite..ce cite..~~
bende nie dah plan lame, bulan 1 lagi kot..ke bulan 2..cmtulaa..betull klw ikotkan hati,tak nak aku gi..yelaa,mcm tempah maut lak kan? (Nauzubillah..)
umm..sng cite aku kuat kan ati gak nak g sane..so, kite cite yg happy2 jek k..
pagi2 jumaat tuh, aku gerak r, dayung sampan pelan2...
ujan lak tu pagi tu, basah abes dah baju mok cik nie haa..penat pakai celak ape bagai..
sabo jelah~~~~


tuhaaa...bot aku haa...eh, sala..sampan aku ha...
xdelah,korg mesti ade yg cuak kan,xkan la nek bot laju cmtu jek g Redang..nek feri laa~~
naik feri di musim laut bergelora...nicee~~~~~~~ >.<
ade gak yg nek helikopter kau!! betol la..bagi mereka yang mampu laa~~


Selepas 2 jam pjalanan yang sgt berliku lg penoh pancaroba...
sampai gak kat Redang~~!!
tapi mmg betol sangat mencabar ye kawan2 naik feri di waktu laut bergelora..aku sarankan korang bawak la ape yang patot..dan sebelum nek feri tu, jangan la mkn banyak sgt..bwk la minyak angin ke, minyak gamat ke..dan pesanan utama daripada aku buat perokok-perokok tegar diluar sana, jangan merokok di atas feri ye, walaupun open air,tapi asap tu akan menambahkan kadar kemabukkan penumpang lain..


Hello Redang!!!
korang...view dye..MasyaAllah..lawa yang teramat~~~
cne nak ckp ek...dye macam terdiam jap r bila tgk view dye...air dye biru betul2 biru..macam warna watercolour taw!! jakon kan kau?? yelaa, kite mane la penah g pulau yang de air bebiru cmtu...name jek duduk Terengganu..tapi baru nie start nak explore taw..dah duit xde..huhuhu..
Sampai jek kat jeti tu, biasenye resort yang korang duduk akan sambut korang dengan gembiranya..dan dorang akan bawakkan barang-barang serta beg-beg berat kite tu nek bajak dorang neh haaa...


jadi...kita bolehlah menikmati pemandangan menarik sepanjang jalan tu dengan berlenggang kangkungnyaaa~~~
huhuhuhu...Heaven giler ah wei!!!
Pasir dye..cne nk ckp ek..halus sgt2..smpai pijak pon xrase..!
xyah la nk bwk hells ape bagai g sane...pakai slipa jamban jek cukup...
lagi bagoz xya pakai slipa..kat sane biase sangat dah klw orang xpakai slipa..sape pakai slipa tu mcm pleik r..yelaa..nk g snorkling pakai slipa wtpe..kan???




Petang tu sempat gak la posing2 hamek gambau kenang-kenangan kan...
yelaa..kat sane makan sume da sedia..korang juz bawak badan jek..!
jgn lupa bawak juga kamera bersama anda yea..kalau tak rugiii...
nie sesi amek2 gmbo kat atas darat..nanti de amek2 gambo dalam laot lak..
sape kate tak bes???
haa..berbaloi kan aku kuatkan ati g Redang di musim Tsunami???
tapi sebenarnya Allah jelaa yang tahu debaran kat sana...
yelaa, bila-bila masa jek boleh kena taw...ombak dye pulak..fuhh!!!
tak nak kalah...tinggi nyee mak aihh...~~~


Ahaaa...ala-ala artis gitu kan...T_T
hahahha..bile ag..bukan ape,nie nak habaq mai nie..
kat sana xde bnde yang pelik taw, kite ingat kite dah abis pelik dah nie...dah paling pelik dah bagi diri kita...tapi upenyee..ade lagi pelikk...haaa...
so, xyah nak sehan ape bagai,yang penting pandai jaga diri dan batasan diri...
ahakz...nasihat pandai..kemain lagi aku nie haa~~


underwater picture weh..korang ley posing2 dalam air jugak..khidmat kamera dalam air ade disediakan..haa, yang nie kene la bayo..ade yang RM30 n Rm50...Gegambo tu nanti dye bagi dlm cd..haaa..baru ade kenangan kan..!!


posing la pepauas...xreti brenang pon wat2 la pndai berenang cik pyza!!


yang pza pegang tu starfish taw!!
berat jugak..ade duri2 tajam..lain taw bila kita menyelam dalam air nie...
dye rase macam kite ade kat dunia lain...ntah la~
susah nak describe,tapi sangat menarik dan teramat seronok...
korang pernah tengok kan cite narnia..bile duk dlm laut nie kan..pza ase cam dalam cite tu...
macm kite nie separuh dari kehidupan dalam laut...


Inilah part yang paling dinanti-nantikan!!!
huhuhuhu...berenang-renang bebas tanpa menggunakan lifejacket..~~!
mmg tak terkata lah...seronok yang teramat~~
sape nak amek gmba korang nanti dlm air??
xpe..dye ade kmereman yg sdia bkhidmat taw~~~
cuma, kena berani laa...biasa laa tuu...
mase nie rase mcm xnk naik atas jek...
bukan ape, sebenarnya susa nak tenggelam taw,dulu kan pza slalu tgk citer survivor n terasa sgt nk menyelam mcm dorg..skang da mcm duyung plak kan..hee~~


Ahaaa..kantoi da..bkan cuti sensorang~~
gile ke hape aku nk redang sensorang..sape nk amek gmbo aku nty!!


Setelah 3hari 2 malam kat Redang....kini tiba lah masanye kite balik ke dunia asal~~
rase mcm mimpi taw...sdey jek nak tinggalkan ikan2 dlm laut tu...
nanti sape nak bagi dye roti..~~
huhuhu..dan inilah al kesah percutian saya di redang~~