BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, August 18, 2009

.:Bola Baling la Pulak:.


hellopp~~~
aku bgon awal arinie k..
da xkne kunci lg..
huhuhu,siap g perhimpunan lg aw..
sehari-hari tadi,aku tade claz!
aduyai~
ptg nie bwu ade claz..
tu pown pj jerk...
hahahahahaha...
tgk2 mke aku yg itam tu..
ok ye kwn2 arinie kte men bola baling~~~
bahase omputehnyeee...
[H][A][N][D][B][A][L][L]
act,bdk gurl ta men pown...
hahahahhaha..
panaz la...
btambah itam i nty taw~~

haaaa~~
ta nenok tu....
kami adalah penonton setie game nie...
tanpe kami siapalah pemain...
hihihihihi..
besungguh btol dak laki nie men bola baling...
panaz2 pown men gak..


Weh!
tengok tu!
[G][O][L]
gmba yg julun2 kali aku dpt snap taw!
sile tepuk ye....
owh time kaseh kwn2~~
kteorg tak belah mane2 pihak..
asal gol je,wat ombak..
asal wat ombak je,gol...
^_^
seronoknyeee life cmnie kan...
aku nak g beli cempedak goreng td..
teringin sangat nak makan~
tapi...
aku ta bwk dwet..
ika pown same..
sooo..
ta dpt la bli...
terkenang cempedak mak rossa wat...
cedaaappp~~



ok lah rakan2~
aku close entry kali nie ngan gmba sweetluv nie..
hehehhe...
nie bkn gaye pemain nie...
gaye model bola..
tapi model kne la seksi2..
hik3..
ika pomot bola tuh..
klw korg nk beli..
ley la rujuk kat dye..
huhuhuhuhuhu...

Monday, August 17, 2009

.:Tudong Tak Iron:.

Mari2...
tengok la gmba tu...
korang nk tawu...
aku tak iron tudong arinie...
coz~~
tade karen..
aku nga siap2..
tbe2 jek..
plup!!
tade karen da....~~~
dengan sepantas kilat!
aku pown siap2...
mke ta smpat letak pape..
pky lipbalm jek..
huhuhuhuhu...
yg ta bley thn tu...
ade gak owg kate aku lawa aritu...
aduyaiiii~~~
dye ta tawu tdong aku tu xiron n sblh pnjg sblh pndek!!
wahahahahahaha...
tu yang aku wat style cmtu..
cover line cket..
klw straight jek..
malu gler~~
hhuhuhuhu....

.:Baju Kami Shamer:.


kawan2~~~
tengok la nie...
bju kteorg sameeee waneee....
nie xplan taw....
kteorg due2 bru beli bju tu n kbtulan pky pd hari yg same...
cne nk ckp ek..
tyme tu aku nk g cafe...
arip pown msg....
arip : nk gmba~~~
pyza : tp kne bg gmba gak ae~~
arip : da send la~~
aku pown snap je gmba aku..
2min later...
gmba dye pown smpy...

pyza: eee,pky bju same kale la kite arinie~~
arip : mmm~~
what?????
dye bley mmmm jerk!
hangen aku...
aku punye la xcited coz bkn sng nk pky bju same...
even same kale taw...
aku pky itam dye pky puteh..
xcaye??
nk tgk...



haaaaaa!!!
tengok tu!!!
kontra kan..
tapi ade gak la puteh2 cket bju aku tuh...
izazi n pami pky bju same kale taw aritu..
xpe2..
pas nie aku akn pastikn kami bnyk bju same kale..
hahahhahahaha..
bio dye tensyen!!
nk tgk gak cne mke arep tensyen...
hahahahahahahahhaha.....
menarik btol nyakat dye nie la...

Saturday, August 15, 2009

Celebrity Collage by MyHeritage





hik3~~
saje je nak try2..
ske plak ble tgk ika wat dlu..
ade rupe Beyonce la plak minah nie..
wahahahahaha~~

Friday, August 14, 2009

.:Permainan Bola Jaring:.



Bola jaring adalah sukan berpasukan tanpa-sentuhan yang berasal daripada Amerika Syarikat menyerupai, dan berasal daripada, bola keranjang. Dicipta pada 1895 oleh Clara Gregory Baer, seorang peneraju dalam sukan wanita, bola jaring kini adalah dimainkan dengan cemerlang sebagai sebuah pasukan sukan wanita di Australia dan New Zealand dan adalah popular di Indies Barat, Sri Lanka, dan United Kingdom. Lebih 20 juta penduduk bermain bola jaring dalam lebih daripada 70 buah negara.

Perkembangan Bola Jaring di Malaysia
Persatuan Bola Jaring Malaysia PBM telah ditubuhkan pada 21 Mac 1978 di bawah naungan Almarhum Ke bawah DYMM Tengku Ampuan Pahang. Sehingga tahun 1990, PBJM telah mempunyai 16 Ahli Gabungan yang terdiri daripada 13 Ahli Gabungan dari negeri-negeri dan 3 Ahli Gabungan bukan negeri iaitu Polis Diraja Malaysia dan Tenaga Nasional Berhad.
Kini PBJM mempunyai 17 Ahli Gabungan iaitu terdiri daripada 14 buah negeri di seluruh Malaysia dan 2 Ahli Gabungan bukan negeri. Mulai 18 Jun 2003, keahlian PBJM semakin meningkat dengan terlaksananya perlembagaan terkini yang membenarkan persatuan-persatuan peringkat kebangsaan yang berdaftar menjadi Ahli Bersekutu PBJM. Dengan penambahan ahli ini, ia memberi peluang kepada PBJM meningkatkan lagi usahanya untuk memperkasakan sukan bola jaring di Malaysia serta meningkatkan lagi prestasi permainan ini ke peringkat antarabangsa.


Setiap pasukan terdiri daripada 7 orang pemain utama dan 3 pemain simpanan. Setiap seorang pemain mempunyai fungsi atau tugas yang tersendiri. Senarai dan kedudukan pemain adalah seperti berikut:
(a) Penjaga gol (GK)
(b) Pertahanan gol / pertahanan dalam (GD)
(c) Pertahanan sayap / pertahanan luar (WD)
(d) Pemain tengah (C)
(e) Penyerang sayap (WA)
(f) Penyerang gol (GA)
(g) Penjaring gol (GS)


Bola jaring dimainkan dalam tempoh empat sukuan waktu (quarter). Setiap suku waktu ialah 15 minit dan akan diselang dengan waktu rehat selama 3 minit

hahahahhaha....nak pomot gak gmba haku nie,wlupn bkn men netball tp lbey kurang kan. kepade kwn2 1 gerko aku,amek la gmba gelanggang tu,aku da edit da,klw ta nak tak pe..


Thursday, August 13, 2009

.:Sweet Flour:.

arinie..
aku kne jage budak junior 2nd intake..
kne wat sukaneka..
hahahhaha..
mcm bese..
kte tgk muke aku sblom n slepas..
huhuhu..
itam ek mke aku pas blik JB aritu..
huh!
daaaa ta lawa...


nie stesen group haku..
namenyeee..
[S][W][E][E][T][F][L][O][U][R]
hik3..
tapi ta de gule pown..
skng da tawu kan kte kne men tepong...
huhuhuhuhu..

tgk la pakcik nie...
hehehehe...
jgn mara ye dik..~
bekobar2 nak tiop tepong tu..
habes muke dye..
hahahaha..
padan muke ko!
aku pown kne gak...
tu yg aku geram tu...~~
eee~~
gerammmm mak taw~~

haaaaa!
bgosip la tu!
ish3...
budak sblh aku tu...
namenyeeeee..
[H][A][F][I][Z][U]
pg tadi..
dye tunjok blog dye kat aku..
nie haaa...
Bahaha words picit taw link tu.....

Tuesday, August 11, 2009

.:Hasil Yg Aku Dpt G Pmilihn SIPMA:.


Setibanya di Johor Bahru

nie tyme mle2 smpai kat bsten Larkin..
pas amek wuduk,smntare tggu kak Jannah...
pas2 kan~~
ade kjadian yg tak diingini berlaku..
hish..ko budak2 mane ley tawu..
hahahhaha..

1st Day Training

penat gler tyme nie~
da la pg td bwu je smpai..
ptg tu da tron pdg da..
perghhhh...
nseb training skill je..
xla penat..
hik3..
drama aku lom stat ag tyme nie..

2nd Day Training


hahahha..
gmba nie aku amek tyme pas bkfast..
pagi wooo kteorg da kua training..
cafe dye...
siyez aku ckp jao nk mampos..
klw aku dok sane..
xde de aku nk pky kasot tumet2 nie..
wat pata kaki aku je..
pky sport shoe jelaa g kuliah...

3rd Day Training

tengok la tu btape paginye kteorg da kua aw!
mmg btol2 pas suboh aku ckp~
mateari pown ta nmpk agi..
bulan pown lom blek uma aw...
aku da la spesies susa bgon awal..
aduyai...
makan nye psal..
menapak pown menapak la nak...~~
nak patah kaki aku nie asenye...

nie plak hidangan yg disediekan..
sedap sangat3~~
tgk la bpe bnyk nasik aku amek...
lapo tahap dewe ah kt sne..
pdahal lari tak se mane pown...
hik3....

haaaaa~~~
di sinilah bermulanyaaa drama slot akasia arahan aku!
hehehhehe...
tyme nie kteorg kne lari 2.4km...
ok la..
tu aku wat..
siyez aku wat..
pas2 kne lari lg..
haaa..
yg nie aku lari 2 round je kot..
mle2 lari 100m pecut,then jalan 100m..
pas2 200m plak...
pas2 300m plak..
pas2 400m plak..
sooooo~~
hasilnyeee...
1.5km lari pecut + 1.5km jalan..
hooooo..
tak larat mak cik ooiii~~
[M][E][N][G][A][H]
[P][E][N][A][T]
ta ley dscribe wooo...

Last Day Training

tgk~~
mke aku da ta ley blah kan...
huhuhuhu..
nie blah pagi aw..
ptg tu lg la aku wat prangai...
last2 aku kol bpk aku soh amek..
xlarat sangat nak jalan...
siyez..
nk duduk tu..
tuhan jelaaa yg tawu betape saketnyee kaki aku..
ptg tu..
abez la azab aku Training Hoki..


-THE END-

Wednesday, August 5, 2009

.:Pemilihan SIPMA:.


cube teke...
aku katne~~
teke laaaaa.....
cepatan~~~
aku kat IPTI...
INSTITUT PERGURUAN TEMENGGONG IBRAHIM...
watpe ek aku g situ...
welll~~~
aku kan player hoki terhandal di abad ini...
eceeeehhh..
hohohohohoho...
ahhh..
sng cter,aku terpilih g pmilihan SIPMA...
aku da men SiPMA dlu...
tp tu under matrik..
skang aku under IPGM plak..
nak ke ta nak...
siyez aku ckp..
aku ta nak g..
aku dlm dilema nie..
kwn2..
doakan aku k..
bia pendirian aku nie tetap...
pray for me plesee~~

Sunday, August 2, 2009

.:Seme B***:.

H1N1..
ngeri seyh dga saket tu...
last week arep kol aku..
ckp ikm dye da kne tutop..
pas2..
dye plak demam...
ble aku kol..
susa gler dye nk angkat~~
perrrhhhh..
msty trok dye dmm kan..
skang turn aku plak!
tbe2..
aku ase anak tekak aku sangat la saket..
2 ari pas2 aku pown seme~~
alamak!
tah2..
aku kne H1N1..
dga cter ade dak mktb aku da kne kuarantin..
da la dye skelas ngan aku..
alamak~~
cane nie...
mlm tu aku try btahan dgn ubt yg ade..
alaaa..
mlm teater tu..
pas2..
aku da ta tahan sangat..
so..
aku g la klinik kesehatan batu raket tu...

nie mke xcited nk g klinik..
tapi aku ase mke aku mcm pucat cket ek..
saket la katekan..
hehehehe..
tapi siyez ae..
aku saket tyme tu..
siyez!!
tapi nk amek gmba kan..
kne la cnyum~~

aku pown dengan banggenye g la klinik..
sampai je sane..
mak aihhh~~
ramainyeeee orang~~~
nurse n MA kat sane sume lyn pky topeng..
seramm gak aku..
huhuhu..
setelah di check~~
aku pown dapat la obat...
mmm..
kne mkn obat la aku..
ngantok gler obat yg dye bg tu..
skali mkn sure tombang...

.:Teater 20 minit:.


elllooop~~
ketemu lagi kita ya..
alhamdulillah..
saket2 pown~~
sempat gak aku bejalan-jalan...
wheee~~
ari sabtu aritu..
claz aku djempot khas utk g nengok teater seyh~
unit major BM la katekan~~
hohohoohho...
sooo..
kteorg pown dtang la ..
dye wat kat TER..
alaaaa...
Terengganu Equestrian Resort..
yg dkt ngan masjid terapung tu laa..
yang wane puteh tu..
haaaaa..
kat belah blakang dye..
kat ctu laa..

haaaa....dorg nie la yg menyetatkan teater tu~~


act, agak ngantok la tyme stat tu..
aku ase laaa..
coz aku kan dmmm....
tapi aku tgk org len pown mke layan bosan an..
hahahhaha..
tapi ble kua sorang cewek namanyeeee..
[F][A][T][U][Y][A][H]
sume bukak mate...
hik3~
Fatuyah merupakan seorang isteri yang curang di belakang suaminya..
uhuuuu~~
kre nusyuz la tu...
akhirnya dye diceraikan..
dye insap n nak g MEKAH..
dye kate la..
tapi..
siyez aku cakap..
sonok ah mlm tu~