BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, December 31, 2010

.:Twister Sedap:.

spanjang cuti skolah aritu, macam-macam benda dah aku wat...
yang penting ape yang aku nak buat sepanjang cuti tahun nie tercapai...
yelaa..adik-adik aku exam, tak boleh la nak pergi jalan....
cian plak mereka...
aku blaja masak taw!
sebenanye macam aku blaja, tapi yang nie paling simple + sedap + mkn 1 da kenyang!
haaa....bez kan...


bahan-bahannye adalah :
1)ayam goreng yg jenis ketul2 kecik tu.. (ayamas ade, saudi pun ade) :p
2)daun salad.. (beli yg dlm box plastik tu, slalu kat storage sure ade)
3)roti twister, roti dye nipis taw mcm roti canai, tp bukan roti canai.. asenye org panggil roti pita kot ( ni giant je ade, tgk tempat len cam xde je)
4) sos thousand island, mayonaise n segala sos yg disukai.. :D

cara membuat twister :
cam bese, goreng ayam.. pastu letak tepi..
bentangkan roti pita tu, first layer letak daun salad, tomato dan sebagainya
pastu tabur ayam goreng kecik2 tu.. pastu taruk sos2 sume..
pastu gulung roti pita tu kuat2.. nk lagi kuat, sampulkan pakai ketas timah tu.. cam dlm gamba tu.. sbb takut kalo x gulung pakai ketas tu, t susa nk makan.. :D


nak tawu siapa aja aku wat twister nih??
haaaa..nie lah die..~~
sape kate awek cun xpandai masak...?
tapi dye dah berpunye lah....
Thanxz Siti....
sedapp woo twister ko nih...skali makan..terangkat beb!
hahahhahaha....

Monday, December 27, 2010

.:Memori Daun Pisang:.

salam semuanya~
lame blog usang lagi cabuk nie tak menerima entry dari aku kan..
maaf semua kerana terlalu banyak rintangan yang harus ku hadapi..
sebagai seorang kakak yang sulung...
pelbagai tanggungjawab yang perlu dipikul....
tanpa aku sedari, usia aku dan adik2 semakin dewasa....
betul kata orang, bila dewasa banyak benda yang harus difikirkan...
bagi menenangkan fikiran yang kian bercelaru, kami mengambil keputusan pulang ke kampung bagi mencari ketenangan...
suasana kampung yang aku rindui...
tempat aku dibesarkan...
semuanya masih kekal sama seperti dahulu..
kecuali...
arwah nenek n arwah atok...
hurmm...
apelah perasaan mereka melihat cucu yang mereka pelihara suatu ketika dahulu sudah berubah menjadi lebih matang...(ahakz..matang kah aku???)


kawasan inilah padang permainanku semasa kecil~
aku seorang yang lasak teramat sangat,tetapi mudah sakit....
kalu nak tawu betapa nakalnya aku sampai mak dan abah belikan gelang kaki yang ada loceng...
kalau aku lari-lari, nanti loceng tu bunyik...
seronok pulak bila kenangkan zaman kecil-kecil dahulu...
habis anak ayam aku kejar keliling rumah...
habis bawang nenek aku kerjakan main masak-masak...


motor ini juga merupakan kenangan....
boleh jalan lagi taw nih!!
jangan main-main...
xde juai punya maaa~


dah besar dah cucu nenek kan....
dulu, nenek marah kalau aku main kat belakang rumah, nanti kne gigit nyamuk....
teliti sungguh nenek menjaga aku...
aku memang cucu nenek!
apa kan daya...
masa berlalu,yang hidup pasti akan pergi....
sebelum pergi nenek sempat mewasiatkan duit RM50 sebagai ganjaran aku lulus mendapatkan lesen kereta...
aku simpan duit tu sampai sekarang....
AL-FATIHAH buat arwah nenek dan atok...

Thursday, December 23, 2010

.: Bila Badan Suda Gemok :.

Yea tuan-tuan dan puan-puan.....
berat sy mmg dah naik!
wheee...~~~
bile berat suda naik....baru la gatal2 nk g jogging...
masalahnyee, nk jogging pon da tak larat taw!
stamina rendah la kawan-kawan...
huuu...lari baru cket dah tercungap-cungap...
adoiii...cmne nk kuruz nih...


kite g pijak-pijak batu jelaa kan...
penat la lari....
pehh!!
tajam laaa batu nih....
ok, bile berat bertambah tekanan juge bertambah...
tak gitu??
F = mA
hahahaha..mengasah ilmu fizik nampak...~
kalau salah sila betulkan eyh..
kang salah maklumat plak kan...



haaa....bengkok-bengkok lutut tahan saket~
dah lame tak pijak batu-batu nih...
refleksologi kan bende nie...
baik untuk sistem peredaran darah dalam badan...
hurmmm....
semakin banyak hari yang aku lalui...
semakin banyak benda yang aku pelajari...
semakin banyak tanggungjawab yang baru aku sedar...
lalui lah hari-hari yang mendatang dengan gembira...
ok lah..
kang lg byk aku membebel..hahahha~

Monday, December 20, 2010

.:18 Disember:.

selepas masing2 berhempas pulas mengumpul dwet utk berdating....
kami gagahkan diri walaupun masing-masing penat...
luangkan sedikit masa....
berdating ala kadar...
sekadar apa yang mampu...
dulu kami dating naik moto jek...
alhamdulillah, sekarang naik kerete dah....
SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN~~~

syukur~~
kami masih kekal sehingga hari ini.....
3 tahun berlalu...


singgah di kedai haiwan....
sebab dari jauh nampak binatang-binatang tu chomell sangat....
dari dekat lagi chomell rupanya...
>.<


penat wehh naik tangge nih!
da mcm nenek tue dah~~
tapi nenek pon larat naik...aku dah ketaq lutut dah...



huhuhu...senyuman tu...
susah nak dapat tu!


mungkin ade yang menanggap aku nak tayang pkwe atau nk menunjuk.....
tapi sebenarnya,tanpa kamu semua sedar,blog ini juga milik aku....
aku sekadar mahu berkongsi kegembiraan....