BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, December 10, 2011

.:Gerhana Bulan:.



Sesungguhnya matahari dan bulan tidak mengalami gerhana kerana kematian seseorang dan tidak pula kerana kehidupannya (kelahirannya). Tetapi, kedua-duanya adalah dua tanda antara tanda-tanda (kebesaran) ALLAH. Apabila kamu semua melihat kedua-duanya (mengalami gerhana) maka dirikanlah solat.
( Riwayat al-Bukhari )


fenomena gerhana bulan menjelma kembali, kali terakhir fenomena gerhana bulan yang dapat kita lihat sekitar bulan jun 2011...SubhanAllah...Allah maha besar..korang semua dapat tengok tak gerhana bulan nie..??aku sempat tengok, mase taip entry nie pon bulan masih lagi dalam keadaan gerhana..semasa kejadian gerhana kita disunatkan melakukan solat sunat dua rakaat...selain itu juga terdapat beberapa fenomena menarik yang berlaku sepanjang gerhana bulan nie..haa..ape fenomena tuu..??

seperti yang di ketahui, fenomena gerhana bulan terjadi apabila bulan berada sebaris dengan bumi dan matahari di mana bumi berada di tengah-tengah...oleh yang demikian, daya tarikan graviti sangat tinggi pada ketika ini taw..!



buktinyee...tu haaa! telur ayam boley diri dengan tegak tawww...
selain dari tu, kalau kite tgk air laut akan pasang besar pada ketika ini..
aku tak sempat plak tengok air laut, juz buat eksperimen telur tu jelahh..
ini semua kuasa Allah Pencipta Sekalian Alam...



p/s : patutlaa berat badan aku naik lately nie, tarikan graviti gaknyee, pas gerhana nie nk try timbang lah, turun tak ek...hahaha..=P

Thursday, December 1, 2011

.: Ombak Rindu Review :.


Assalamualaikum semua...
filem yang dinanti-nantikan oleh seantero Malaysia telah ditayangkan hari ini...
Ombak Rindu...
Ok, layan sinopsis dulu ey...

Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam.

Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia (Lisa Surihani), anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?



Boley tak, aku yang bukan kaki novel pon sebok berkejar-kejar g wayang sebab nak tengok cerita nie...boley takk..?? hahaha...
rase mcm xsedar drive kete g GSC sume..
memandangkan kita da pernah baca novel nie, jadi jalan ceritanya mestilah kita dah tawu kan..
skrip dye superb la, cerita nie banyak bermain dengan emosi, tak banyak dialog...
bercucur-cucur air mata aku weh...>,<
bukan aku sorang bercucur-cucur, ramai kot..hahahaha!
hahaha, merah-merah muke kua panggung...
rase tak puas tengok sebab banyak scene dalam novel yang dye potong, mane tak nye, kalau tak potong mau 2 hari nak abiskan movie nie...



Maya karin selaku Izzah berjaya membawa wataknya dengan cemerlang, kesian sangat dengar dye ckp dye tak akan menuntut sebarang hak sebagai isteri, hantaran kahwin pon hanyalah seutas jam tangan...lepas kahwin, haris hadiahkan hanya jam tangan kepada Izzah..Izzah pon bg jam tangan dye kat Haris..Jam tangan jek wei sebagai hantaran..???
layanan haris kepada Izzah memang saling tak tumpah macam perempuan simpanan...
tapi Izzah selaku Isteri, menjalankan tanggungjawab dengan baik walaupun cintanya tidak di balas..sedih giler kot..
kalau ikotkan Izzah pon bukan cintakan Haris, tapi memandangkan Haris lelaki pertama menodainya dan berkahwin dengannya, maka, tanggungjawab seorang isteri adalah untuk mencintai suaminya...
Ego lelaki, lama-lama cair jugak dye dengan Izzah, mane tak cair, dye balik rumah, Izzah sediakan makan semua...
power jugak penangan cinta Izzah nie kan...hahaha, nk wat cmtu jgk lah..hihihi..




bahagialah mereka buat seketika sehingga kepulangan mila (Lisa Surihani) yang menuntut cintanya kepada haris..dah janji nak kahwin lame dah sebab bisness sume..
nak tak nak perkahwinan tu tetap di jalankan...Pedih woo mase nie....


banyak konflik yang tjadi, same macam dalam novel tu...
Haris anak Pak Dolah sume ade...
juz mak dye tak meninggal la, mila pon sama...
secara keseluruhannya aku rasa skrip memang power,pelakon pon berjaya bawak watak dan yang laing power OST dye..memang TERBAIK!!
4 stars untuk filem nie..


Monday, November 21, 2011

.: Malaysia Vs Indonesia Sukan Sea XXVI :.


Hey,nari kita semangat,
HITAM KUNING terpahat,
Mari kita berjuang,
Tempur berperang di padang,

Sekali lagi,
Maju lagi,
Serang lagi,
Gagah berani sebati,

Tidak genat tenang,
Dengar sorakan Gemilang,
HARIMAU MALAYA PASTI MENANG!!!

Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!


Marilah kita sama-sama memberi sokongan padu untuk skuad harimau muda....
saksikan perlawanan secara langsung Malaysia menentang Indonesia di TV3
ataupun live streaming melalui internet...

p/s : sempat lagi amek gmbar tsenyum lebar...bye awak...semoga selamat sentiase di terengganu, lepas nie kite sambung ikot PJJ je ok...>,<
semoga setiap langkahmu diiringi dengan kebaikkan....



Friday, November 11, 2011

.:Aku Kembali:.

Assalamualaikum...
alhamdulillah, aku kembali memulihkan perasaan yang hancur lulur...
dek pikirkan kerenah orang,aku yg terseksa..
dek fikirkan masalah orang, aku merana...
tu hak dorang...
aku doakan mereka selamat sejahtera sentiasa..
terima kasih kerana menjadikan aku matang...
membuka mata aku...
kalau ade yang tak puas hati meh bincnag meh...
tp aku xmo gado2, xmo nangis2 n xmo tinggi2 suare...
aku juz nk tahu ape punce...
meh kite bincang meh...
dah bincang boley selesai n xyah la nak duk membisu camni...
cakap bile perlu...
wat hal masing2...
aku malas dah nk fikir n nk sattle cecepat ok..??
ape kate aku enjoy jek dgn life aku yg seadanya...
sooo, peeps, i'm back...!!!!
aku dah dapat balik mood blogging yg dah lame terpendam....
tapi...sorry ek, entry yg nie xde gmba laa, sebab tibe2 ase nk menulis jek...
yea...nikmatilah hidup ini...
terima kasih semua!!!
terima kasih teramat sangat kepada yang sudi bagi semangat...
terima kasih kepada yang sudi mendengar keluh kesah aku....
terima kasih yang sudi nak selesaikan masalah aku....
terima kasih yang sudi baca luahan hati aku yang sedih2 tu...
from now, xde lagi dah sedih2...aku dah bersemangat teruskan hidup!!
TERIMA KASIH SEMUA.....!!!!
hanya Allah mampu membalas semua kebaikkan korang....
aku doakan semuanya selamat sejahtera...>,<
THANK YOU SOO MUCHHHH.....!!!!

Wednesday, November 9, 2011

.:Kejap Je 6 bulan:.

lame tak menaip blog nie...
kejap je dah 6 bulan kan...
xperasan pon, pejam celik...pejam celik dah 6 bulan...
ade lg seminggu jek..lepas tu kembali la kepada realiti asal kami...
sebagai pjj terhebat..(pasangan jarak jauh)
terima kasih tuhan sebab bg chance kat kami..>,<
yelaa, dulu asik usha orang lain, kdg2 nmpk mcm bez bile kapel dedekat, makan sesame,g man2 sesame,sume lah sesame...yelah, bile dah dekat baru kenal perangai sebenar...xde nak cover2 lagi dah....tekeluaw jugak sume....hahahhah!!
tapi bile dah dekat nie kne kuat iman wooo....
yelaa kan, darah mude katekan..
ade orang kate klw duk dekat lame2 bosan...
bosan bile xcube berseronok n menghargai masa yang ada...
.................................................................

kenape ek....aku xdpt feeling mcm aku taip blog dulu2....
dulu, klw aku nk taip ape2 i can feel it..
skang aku ase mcm ntah laaa....
hey pyzaa!! chill k....chill~~~
biar lah ape orang kata, nikmati dan hargailah masa yang ada....
tq blog coz jd tmpat aku luahkan perasaan....
tq jugak yg sudi membaca....


Monday, October 17, 2011

.:Ape Masalah Sebenonye:.

ntahla..
yelah...mate kita,nmpak salah orang jek, salah sendiri mmg langsung tak nmpak...
buat ape pon salah klw hati tu mmg dah benci...
bukan benci kot....sayang agaknye....
sayang kah?
panas memang panas...tp semua tu dah dijangka...
mmg dah jangka...
yelaa, tp konon nk jadik berani...
boleh tanggung risiko...
nie lah...tanggung lah...sila tanggung ye wahai hati~
padan lah dengan muka.....

Sunday, August 21, 2011

.:Ceritera Hati:.

Pejam celik..pejam celik, lagi 8 hari kita bakal menyambut kedatangan Aidilfitri...sedar-sedar dah hujung Ramadhan dah pun...Semoga di hujung-hujung Ramadhan ini kita dapat melakukan pecutan-pecutan terakhir bagi mengejar Lailatul Qadar....aku tawu aku tak sempurna dan banyak silap yang aku lakukan...memang..memang aku tak mampu puaskan hati semua orang...tapi aku sentiasa punya insan-insan yang sentiasa berpuas hati dengan segala yang aku lakukan...terima kasih insan-insan tersayang...kerana kalian, aku kuat...

Jun 2011
Sekian lama aku tinggalkan blog usang neh..last aku update 8 Jun...tyme nie aku sibuk menyesuaikan diri duduk rumah sewa..yelaa,dulu dduk hostel,bangon pkol 7 pon sempat lagi nak siap2 g kuliah..juz kadang2 jelaa kne tahan..hahahahha...well, aku heroin kot, klw kne tahan pon lepas bhai...bila duk umah sewa, aku haruslah bangun awal memandangkan ade lebih banyak tingkap yang harus dibuka...mse bulan nie lah aku g joli2 ngan kawan2 sepuasnyaa, even elaun tak masok lagi...lain lah bila dah duduk luar nie...yelah, macam rumah sndiri..nak tergolek kuak lentang depan tv sampai subuh pon xpe...xpayah nak berebot tuka channel tv...

Julai 2011
Bulan yang paling aku nantikan dalam sem nie....sebelom dye datang aku da prepair awal2 dah life aku nanti...cewaahhh,bukan ape, nak kne devide masa baik2...kang kua ngan kekasih hati..kawan2 xley tinggal gak...ikotkan hati, nak je bawak mereka kua sekali...pehhh,bajet hot ek,ingat nak sangat gaknyee kawan2 aku tu makan ngan aku...hahahaha, aku xde pon dorang makan jek, xde plak tunggu2 aku...pedihhh...yes, he's here...aku cuba bahagikan sebaiknyaa..tapi,bila ada pihak yang tak boleh nak terima dan sememangnya tak nak terima, dah..nak buat mcm mana...yes, it's very2 complicated...bagi ruang ke..? maybe~ yeaa..kami happy sepanjang bulan ini...macam2 tempat di seluruh terengganu kami jelajah, dulu setakat round2 area selatan, now terjah area timur pulak...adat orang bercinta,semua nak buat bersama...


*lautan api sanggup ku renangi inikan setakat jalan bengkang-bengkok...

terima kasih kerana sudi megharungi jalan bengkang-bengkok itu untuk saya....aku pon mula2 tak berapa paham tujuan dye praktikal sini...banyak susah dari senang wooo...umah kne sewa,makan lagi...kang dengan kerenah aku nak kesana-kesini lagi...nak belanja itu ini lagi...duit semua tuuu...mungkin kerana dye pecinta terhebat...=)
kerana dye berkorban, aku pon tak ketinggalan nak tunjuk gak...berposah-posah aku carik resepi,tengok video masak,tepon mak tanye resepi,jadik penghibur terhebat dikala masalah melanda dan mula menghadapi masalah bersama-sama....dan dari sini lah kami mengenal erti menghargai satu sama lain. terima kasih untuk pengalaman itu....

Ogos 2011
Manusia mana yang sihat sentiasa, manusia mana yang tak ditimpa masalah,manusia mana yang tidak melakukan silap...pesan abah,kita hidup nie untuk selamat segalanya,dunia dan akhirat, ada manusia yang terlalu berhati-hati,pentingkan diri,sentiasa mengambil jalan paling selamat,bila ditimpa masalah rela lari dari selesaikan,rela dipendam dari diluahkan,tak ramai yang sanggup susah bersama...susah untuk kita temui orang yang mampu berkorban dengan ikhlas..tanpa mengharap balasan dengan niat hanya untuk membantu...rela ketepikan segalanya demi menjaga hati-hati lain dan hati-hati lain itulah merupakan racun paling berbisa...Allah penentu segalanya...hanya pada-NYA aku berserah...adat manusia, salah orang lain,jelas nampak di mata..salah sendiri diamkan saja,bila menghukum,tak pandang diri sendiri dah, org yang bersalah dikeji,dihina,dimaki dan dituduh dengan tuduhan yang melulu,dibandingkan tahap imannya,berkata seolah-olah diri itu maksum...ingatlah,suatu hari, kita juga akan tersilap langkah,hanya Allah yang mampu mengawal hati-hati kita...tak nak bersubahat kerana berdosa...dah tu, mengumpat tak ingat dunia tu mulia ke..?? aku sedar, aku tak semulia mana,tapi aku juga tak sekeji yang disangka...sabar manusia ada hadnya...

*tidak salah untuk menegur,tetapi jangan menghukum.....=)

Wednesday, June 8, 2011

Hana Tajima Boley laaaaa~~~~~

Sebok orang pakai tudung mcm hana tajima...
aku pon sebok gakkk nak try~~
hahhahaha...
bile aku da bosan duk uma..nie la kije aku..
iyee..iyee..aku tawu korg nga duk usha gamba yang tak sbrape tuuu...
mmg la hana tajima tu lawa...
ne tawu aku pakai tdong cam dye dpt jadik lawa jugak kannnn...~~
ne tawu...~~



dlu aku pna try skali...tp mase tu aku rase mcm xlawa mane..
bukan xlawa mane, mmg xlawa langsong...jadik, bile balek uma, aku try lagi plus mcm lawa la plak kan...tu yang nak gebang kat blog tuuu...
kepada grul yg suka mencuba...nasehat aku, try laa weii!! lawaaaa!!!
kite sume kan mmg lawa...~
nampak sgt bosan duk uma, rntri pon mencarut ape jek tah..
ok dah..byeee~~

Friday, May 13, 2011

.:Entri Wajeb Bila Exam:.


Hadiah Terbaik.....
Kepada kawan - Kesetiaan
Kepada musuh - Kemaafan
Kepada ketua - Khidmat
Kepada yang muda - Contoh terbaik
Kepada yang tua - Hargai budi mereka dan kesetiaan
Kepada pasangan - Cinta dan ketaatan
Kepada manusia - Kebebasan

Maaf semua lama tak update...
banyak masalah jiwa dan raga yang aku alami...
biasalah muda remaja kan....
nak2 lagi yang namanya adalah perempuan...
perempuan suka meletakkan masalh dihadapan berbanding lelaki....
ntah, betol jugak kata-kata nie bila difikirkan,tapi kadang-kadang, kberanian perempuan juga lebih dari lelaki...oh perempuan~
aku besyukur Allah jadikan aku perempuan...
sebab setiap ciptaanNYA mmg hebat!
nampak jek pmpuan nie lemah..tapi dye kuat sbenanye~
tapiii..bukan setakat kuat semangat,kuat juga mengata,b'gosip,melaram,b'shopping, mbebel dan tak lupe jugak ade yg kuat makan....~

Kerana mulut badan binasa.....
ingat tu wahai perempuan!!!
hari nie kite kata orang...esok luse....ahaaa!
jgn nak mara la plak klw org kata kita....
ko kan perempuan, kne la sabaaa~~~

Bila kita senang kita lupa yang susah....
tapi bile kita susah....hooo! org lain jangan idop senang dpn aku ok~
mane boleh mcm tu, hari nie hari dia,bia dye berbahagia,kita tumpang la gembira,esok lusa, klw kita senang,kita pulak tolong dye...kan mulia tu...

Iri hati dan perempuan tak dapat dipisahkan.....
penyakit yang sangat kronik! bukan pada perempuan jek,sume org ade kot...
kawal la elok2..tapi kadang2..oopppsss tlepas sudaaa~
ape boley buat kan?? or, kadang2 mmg nk kasi lepas pon..
bia dye tawu cket, aku sape,bia dye cuak cket tgk aku nie haa yg pum pang..pum pang..
diam xbmakna mengalah...
bising xbmkna hebat...

Bila nmpk bnde pelik jek, tanggapan negatif dulu yg singgah...
pas2 xde plak fikir yg positif...
nak2 bnde yg org lain boleh buat n kite xley buat...
yelah,nak sedapkan ati, kite kasi kutuk sama itu budak!
akhirnya,ape jek ko dapat?
kadang2 kita kna akui kemampuan dan kehebatan org lain...
sebab Allah jadikan kita sama hebat...
Cuma kita xperasan mana hebatnya kita...
adat manusia, xpernah puas dgn apa yang ada...

Apa yang kita umpat,apa yg kita kata akan berbalik pada kita....
klw niat kita baik, untuk mengingatkan kawan atau sahabat dan kena dgn caranya..
InsyaAllah, perbuatan buruk itu tak kan kita hampiri...
tapi klw niat kita pon dah lainn...
sndiri mau ingat laaaa...
kita xperasan apa kita buat...
orang lain perasan...
daannnn....orang lain pulak akan mengata.....

Nanti, apa orang kata???
kenapa???
apa masalah dengan orang kata??
selagi apa yang kita buat tak menyalahi agama dan hukum Syarak...
pedulikan apa orang kata...
Allah sentiasa bersama...
mulut orang sapa boleh tutup,selagi idop selagi tu bcakap...

Bile rasa diri tu hebat, abes satu dunia nak canang..
xsedar tu, org len ade jugak yang hebat, tapi rilex jek...
yelah, bukan selalu kan...

Nilai sahabat....
sahabat bukan memiliki....
sahabat bukan menuruti tanpa membantah....
sahabat tiada iri hati...
tiada hasad benci...
tiada sangsi...
tapi sahabat sentiasa di hati...
sentiasa disisi...
rendah dan tingggi sama dilalui..

sekadar renungan dan ingatan buat diri sndiri dan rakan-rakan..semoga kita berusaha menjadi insan yang lebih baik di masa akan datang....




Saturday, April 9, 2011

Review Pulau Redang


Alkesah...
telah belayarlah aku sorang diri ke Redang..Membawa hati yang duka lara ini..
hahahhaha..duka la sgt~
lame dah aku xupdate kan blog neh...bukan pza tak nak update..tapi tak de masa...
bizi woman la katekan...hahhahah..=D
coop! sebulan lepas? bukan jepun tsunami ke?
haa..tu laa alkesahnye nk cite nie haa...ce cite..ce cite..~~
bende nie dah plan lame, bulan 1 lagi kot..ke bulan 2..cmtulaa..betull klw ikotkan hati,tak nak aku gi..yelaa,mcm tempah maut lak kan? (Nauzubillah..)
umm..sng cite aku kuat kan ati gak nak g sane..so, kite cite yg happy2 jek k..
pagi2 jumaat tuh, aku gerak r, dayung sampan pelan2...
ujan lak tu pagi tu, basah abes dah baju mok cik nie haa..penat pakai celak ape bagai..
sabo jelah~~~~


tuhaaa...bot aku haa...eh, sala..sampan aku ha...
xdelah,korg mesti ade yg cuak kan,xkan la nek bot laju cmtu jek g Redang..nek feri laa~~
naik feri di musim laut bergelora...nicee~~~~~~~ >.<
ade gak yg nek helikopter kau!! betol la..bagi mereka yang mampu laa~~


Selepas 2 jam pjalanan yang sgt berliku lg penoh pancaroba...
sampai gak kat Redang~~!!
tapi mmg betol sangat mencabar ye kawan2 naik feri di waktu laut bergelora..aku sarankan korang bawak la ape yang patot..dan sebelum nek feri tu, jangan la mkn banyak sgt..bwk la minyak angin ke, minyak gamat ke..dan pesanan utama daripada aku buat perokok-perokok tegar diluar sana, jangan merokok di atas feri ye, walaupun open air,tapi asap tu akan menambahkan kadar kemabukkan penumpang lain..


Hello Redang!!!
korang...view dye..MasyaAllah..lawa yang teramat~~~
cne nak ckp ek...dye macam terdiam jap r bila tgk view dye...air dye biru betul2 biru..macam warna watercolour taw!! jakon kan kau?? yelaa, kite mane la penah g pulau yang de air bebiru cmtu...name jek duduk Terengganu..tapi baru nie start nak explore taw..dah duit xde..huhuhu..
Sampai jek kat jeti tu, biasenye resort yang korang duduk akan sambut korang dengan gembiranya..dan dorang akan bawakkan barang-barang serta beg-beg berat kite tu nek bajak dorang neh haaa...


jadi...kita bolehlah menikmati pemandangan menarik sepanjang jalan tu dengan berlenggang kangkungnyaaa~~~
huhuhuhu...Heaven giler ah wei!!!
Pasir dye..cne nk ckp ek..halus sgt2..smpai pijak pon xrase..!
xyah la nk bwk hells ape bagai g sane...pakai slipa jamban jek cukup...
lagi bagoz xya pakai slipa..kat sane biase sangat dah klw orang xpakai slipa..sape pakai slipa tu mcm pleik r..yelaa..nk g snorkling pakai slipa wtpe..kan???




Petang tu sempat gak la posing2 hamek gambau kenang-kenangan kan...
yelaa..kat sane makan sume da sedia..korang juz bawak badan jek..!
jgn lupa bawak juga kamera bersama anda yea..kalau tak rugiii...
nie sesi amek2 gmbo kat atas darat..nanti de amek2 gambo dalam laot lak..
sape kate tak bes???
haa..berbaloi kan aku kuatkan ati g Redang di musim Tsunami???
tapi sebenarnya Allah jelaa yang tahu debaran kat sana...
yelaa, bila-bila masa jek boleh kena taw...ombak dye pulak..fuhh!!!
tak nak kalah...tinggi nyee mak aihh...~~~


Ahaaa...ala-ala artis gitu kan...T_T
hahahha..bile ag..bukan ape,nie nak habaq mai nie..
kat sana xde bnde yang pelik taw, kite ingat kite dah abis pelik dah nie...dah paling pelik dah bagi diri kita...tapi upenyee..ade lagi pelikk...haaa...
so, xyah nak sehan ape bagai,yang penting pandai jaga diri dan batasan diri...
ahakz...nasihat pandai..kemain lagi aku nie haa~~


underwater picture weh..korang ley posing2 dalam air jugak..khidmat kamera dalam air ade disediakan..haa, yang nie kene la bayo..ade yang RM30 n Rm50...Gegambo tu nanti dye bagi dlm cd..haaa..baru ade kenangan kan..!!


posing la pepauas...xreti brenang pon wat2 la pndai berenang cik pyza!!


yang pza pegang tu starfish taw!!
berat jugak..ade duri2 tajam..lain taw bila kita menyelam dalam air nie...
dye rase macam kite ade kat dunia lain...ntah la~
susah nak describe,tapi sangat menarik dan teramat seronok...
korang pernah tengok kan cite narnia..bile duk dlm laut nie kan..pza ase cam dalam cite tu...
macm kite nie separuh dari kehidupan dalam laut...


Inilah part yang paling dinanti-nantikan!!!
huhuhuhu...berenang-renang bebas tanpa menggunakan lifejacket..~~!
mmg tak terkata lah...seronok yang teramat~~
sape nak amek gmba korang nanti dlm air??
xpe..dye ade kmereman yg sdia bkhidmat taw~~~
cuma, kena berani laa...biasa laa tuu...
mase nie rase mcm xnk naik atas jek...
bukan ape, sebenarnya susa nak tenggelam taw,dulu kan pza slalu tgk citer survivor n terasa sgt nk menyelam mcm dorg..skang da mcm duyung plak kan..hee~~


Ahaaa..kantoi da..bkan cuti sensorang~~
gile ke hape aku nk redang sensorang..sape nk amek gmbo aku nty!!


Setelah 3hari 2 malam kat Redang....kini tiba lah masanye kite balik ke dunia asal~~
rase mcm mimpi taw...sdey jek nak tinggalkan ikan2 dlm laut tu...
nanti sape nak bagi dye roti..~~
huhuhu..dan inilah al kesah percutian saya di redang~~

Tuesday, March 22, 2011

.:Sabar:.

Disebalik wajah ceria seorang gadis....
pasti terdapat kerisauan di hatinya...
walaupun zahirnya ceria...
tapi...
Tuhan sahaja yang tahu perasaannya..


Terlalu banyak hati yang perlu dijaga..
sehingga hati sendiri terabai..
inilah kehidupan..
realiti yang perlu ditempuhi...
moga hati ini tetap tabah..
terima kasih kerana sudi menemani..


Friday, February 11, 2011

.:Mari Bersenam:.

Lately nie sumpah sibuk memanjang....
ape ntah yang disibukkan...
nak kate anak ramai,satu pon xde..kawen pon blom..tapi sibuk nye teramat la sangat!
penat wei...ade jek bende kne buat, xsempat nank berseronok-seronok....
sebab aku nak lari dari kesesakkan kroje yang bertambun....
aku pon berlari ke tempat pertapaan yang terletanye di sebuah gua~~~
Dalam gua tu, terdapat pelbagai alat2 exercise weh....!
aku nie haaa jakon la cket...al-maklom laaa~
cket2 nk amek gambo...bkn nk work out!
hampesss..T_T..
bukan ape, berat aku da naik disebabkan makan tanpa henti mase wat kije..
asal ngadap lptop aku makan macam2 bende..
sampai da tergigit wayar charger pon tak perasan gaknye!
oleh yang demikian, bagi menurunkan sedikit berat badan, aku pon g la cni...



Hohh!!!! aku tak mampu nak angkat bende tuh!!!
ko nampak jek kecik,tap ley tahan gak beratnyeee.....~~~


sebenarnya masalah kegendutan dalam badan aku puncanya kat kaki jek...
tu kne work out cket part nih...
ade sesiape tawu tak cmne nk kuwuzkan kaki??
huhuhuhu...
aku ase dlm 60 jek kot kalori aku ilang sepanjang2 work out nih...
maklomlaa,jakon tgk brg2 nie sume kan....
owh,mesti korang tertanya2 kan kne baya brape ek?
tak mahal la...RM 10 jek skali msok....
tapi kat cni barang dye xbyk mane,klw nak bajet dwet aku sarankan jogging jek...
banyak gak kalori ilang kat ctu~~
akhir kata...
MINDA YANG CEDAS LAHIR DARIPADA BADAN YANG CERGAS!
JANG MINUM AIR BERGAS!!
daaaaaa~~~~~

Saturday, January 22, 2011

.:Aku Memang Kaca:.

Assalamualaikum semua....
Sejak kebelakangan ini,terlalu mudah untuk diriku menitiskan airmata...
Ntah...apa puncanya aku sendiri tidak mengerti....
Kalau dikaitkan dengan hormon kewanitaan, mungkin juga....
Ade jek bende yang membuatkan hati aku sayu...
Hahhaha...kaca kan aku??
Bile tengok kadaan fizikal aku nih, beso dah upenye yek....
Dah anak dare dah...bile tgk badan sendiri xde pulak rasa nak nangis tu...plek btol...
Nak tawu sebab ape? Sebab aku dah gemok, jadik bile aku tengok badan aku,rasa bersemangat la...
Hahahahha...bersemangat nk kuruzkan badan...dah macam tu pulak si pizah nih!
Sebenarnya benda yang aku pandang dan membuatkan aku nak nangis adalah benda nih....!


Sebak lain...sayu lain...ntah la, xboleh nk ckp dgn kata-kata....~
Mungkin ada yang rasa biasa jek bila tengok bende kecik nie....
Tapi bagi aku....sentimental value dia teramat lah tinggi....
Kalau ikotkan hati,rasa nak simpan jek..macam kita simpan barang yang kita sayang...
Tapi kalau simpan jek,lame-lame dye roska pulak....dah macam tu pulak ek~~
Dengan adanya binatang kecit nih, sekurang-kurangnya terubat jugak rindu kat family.....
Terbayang-bayang aku ngan adik-adik duduk kat belakang....
Nie bukan terubat rindu nih...maken nak melalak ade laaaaa!
Haish...kne kuat nih pza, kot kang posting jauh ke.....tak kental lagik jiwa nih...
Haaa,kalau korang nak tawu jugak,pza sedang belajar hidup macam orang dewasa yang matang gitu...huahahahhaa...maksud pza life yang jenis sibuk tu...yelaa, stakat student punye life nie, tdo jek lebih...tu student life pza la..org len study jek memanjang,pza dah tak boleh nak malas-malas,nak tido-tido dah,kne buat persediaan dari sekarang,nanti tak la terkejut di masa hadapan...diri sendiri pon kadang-kadang tonggang terbalik,nak jage anak bujang orang...hoooo...tidak bersedia lagi...kalau part jaga anak tu mungkin lah kan,sebab cikgu kan slalu jek berhadapan dgn budak-budak..waahhh,gatal nak kawen nampak!
Alhamdulillah,mungkin dye seorang yang memahami dan sedar akan tanggungjawab bila nak berkahwin...maksudnya,selagi kami tak bersedia dari pelbagai aspek,selagi itulah kami akan mempebaiki diri...bukan la nak yang perfect sangat,tu baik kawen ngan power rangers jek,tapi tak nak lah, nanti lahir baby robot...heee....
Cukup lah stakat nie pza membebel...
Nanti jumpe lagik!
Adios~~~