BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, December 31, 2010

.:Twister Sedap:.

spanjang cuti skolah aritu, macam-macam benda dah aku wat...
yang penting ape yang aku nak buat sepanjang cuti tahun nie tercapai...
yelaa..adik-adik aku exam, tak boleh la nak pergi jalan....
cian plak mereka...
aku blaja masak taw!
sebenanye macam aku blaja, tapi yang nie paling simple + sedap + mkn 1 da kenyang!
haaa....bez kan...


bahan-bahannye adalah :
1)ayam goreng yg jenis ketul2 kecik tu.. (ayamas ade, saudi pun ade) :p
2)daun salad.. (beli yg dlm box plastik tu, slalu kat storage sure ade)
3)roti twister, roti dye nipis taw mcm roti canai, tp bukan roti canai.. asenye org panggil roti pita kot ( ni giant je ade, tgk tempat len cam xde je)
4) sos thousand island, mayonaise n segala sos yg disukai.. :D

cara membuat twister :
cam bese, goreng ayam.. pastu letak tepi..
bentangkan roti pita tu, first layer letak daun salad, tomato dan sebagainya
pastu tabur ayam goreng kecik2 tu.. pastu taruk sos2 sume..
pastu gulung roti pita tu kuat2.. nk lagi kuat, sampulkan pakai ketas timah tu.. cam dlm gamba tu.. sbb takut kalo x gulung pakai ketas tu, t susa nk makan.. :D


nak tawu siapa aja aku wat twister nih??
haaaa..nie lah die..~~
sape kate awek cun xpandai masak...?
tapi dye dah berpunye lah....
Thanxz Siti....
sedapp woo twister ko nih...skali makan..terangkat beb!
hahahhahaha....

Monday, December 27, 2010

.:Memori Daun Pisang:.

salam semuanya~
lame blog usang lagi cabuk nie tak menerima entry dari aku kan..
maaf semua kerana terlalu banyak rintangan yang harus ku hadapi..
sebagai seorang kakak yang sulung...
pelbagai tanggungjawab yang perlu dipikul....
tanpa aku sedari, usia aku dan adik2 semakin dewasa....
betul kata orang, bila dewasa banyak benda yang harus difikirkan...
bagi menenangkan fikiran yang kian bercelaru, kami mengambil keputusan pulang ke kampung bagi mencari ketenangan...
suasana kampung yang aku rindui...
tempat aku dibesarkan...
semuanya masih kekal sama seperti dahulu..
kecuali...
arwah nenek n arwah atok...
hurmm...
apelah perasaan mereka melihat cucu yang mereka pelihara suatu ketika dahulu sudah berubah menjadi lebih matang...(ahakz..matang kah aku???)


kawasan inilah padang permainanku semasa kecil~
aku seorang yang lasak teramat sangat,tetapi mudah sakit....
kalu nak tawu betapa nakalnya aku sampai mak dan abah belikan gelang kaki yang ada loceng...
kalau aku lari-lari, nanti loceng tu bunyik...
seronok pulak bila kenangkan zaman kecil-kecil dahulu...
habis anak ayam aku kejar keliling rumah...
habis bawang nenek aku kerjakan main masak-masak...


motor ini juga merupakan kenangan....
boleh jalan lagi taw nih!!
jangan main-main...
xde juai punya maaa~


dah besar dah cucu nenek kan....
dulu, nenek marah kalau aku main kat belakang rumah, nanti kne gigit nyamuk....
teliti sungguh nenek menjaga aku...
aku memang cucu nenek!
apa kan daya...
masa berlalu,yang hidup pasti akan pergi....
sebelum pergi nenek sempat mewasiatkan duit RM50 sebagai ganjaran aku lulus mendapatkan lesen kereta...
aku simpan duit tu sampai sekarang....
AL-FATIHAH buat arwah nenek dan atok...

Thursday, December 23, 2010

.: Bila Badan Suda Gemok :.

Yea tuan-tuan dan puan-puan.....
berat sy mmg dah naik!
wheee...~~~
bile berat suda naik....baru la gatal2 nk g jogging...
masalahnyee, nk jogging pon da tak larat taw!
stamina rendah la kawan-kawan...
huuu...lari baru cket dah tercungap-cungap...
adoiii...cmne nk kuruz nih...


kite g pijak-pijak batu jelaa kan...
penat la lari....
pehh!!
tajam laaa batu nih....
ok, bile berat bertambah tekanan juge bertambah...
tak gitu??
F = mA
hahahaha..mengasah ilmu fizik nampak...~
kalau salah sila betulkan eyh..
kang salah maklumat plak kan...



haaa....bengkok-bengkok lutut tahan saket~
dah lame tak pijak batu-batu nih...
refleksologi kan bende nie...
baik untuk sistem peredaran darah dalam badan...
hurmmm....
semakin banyak hari yang aku lalui...
semakin banyak benda yang aku pelajari...
semakin banyak tanggungjawab yang baru aku sedar...
lalui lah hari-hari yang mendatang dengan gembira...
ok lah..
kang lg byk aku membebel..hahahha~

Monday, December 20, 2010

.:18 Disember:.

selepas masing2 berhempas pulas mengumpul dwet utk berdating....
kami gagahkan diri walaupun masing-masing penat...
luangkan sedikit masa....
berdating ala kadar...
sekadar apa yang mampu...
dulu kami dating naik moto jek...
alhamdulillah, sekarang naik kerete dah....
SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN~~~

syukur~~
kami masih kekal sehingga hari ini.....
3 tahun berlalu...


singgah di kedai haiwan....
sebab dari jauh nampak binatang-binatang tu chomell sangat....
dari dekat lagi chomell rupanya...
>.<


penat wehh naik tangge nih!
da mcm nenek tue dah~~
tapi nenek pon larat naik...aku dah ketaq lutut dah...



huhuhu...senyuman tu...
susah nak dapat tu!


mungkin ade yang menanggap aku nak tayang pkwe atau nk menunjuk.....
tapi sebenarnya,tanpa kamu semua sedar,blog ini juga milik aku....
aku sekadar mahu berkongsi kegembiraan....

Tuesday, November 30, 2010

hye readers~~
sorry sangat-sangat sebab gadiskaca tidak lagi aktif seperti dahulu~~
sebab gadiskaca sibuk menguruskan hal sehariannya.....
dulu kan asik la ngadu bosan...
sekarang...
sibuk yang teramat sangat~~


terasa rindu pulak nak mengadu nasib di blog kesayangan nie~~
tapi masa tak mengizinkan...
rindu sangat nk blogwalking....
lama tak singgah blog kawan-kawan seperjuangan....
huhuhuhu...
maaf ye kawan-kawan....
nanti pza singgah ae....
kawan-kawan jangan putus asa kumpul duit nuffnang ae....
rajin-rajin la singgah blog pza!!
love u all!!!

Tuesday, November 23, 2010

.: 24 November 2010 :.


Kak Longg!!
panggil tqa..mengejutkan aku daripada lamunan mimpi~
aku abngun dengan sangat terkejutttt...
kenape2????
"hantar tqa exam cepattt"
mak mane??? aku tanye....
"mak dah g kije"
aku pon bagun cepat2 then anta tqa g skola...~
tbe2 kannn....
aku rase muar nie dilitupi kabus yang sangat tebal....~
kabus kah???
jerebu kah??
tapi jerebu xkn pagi2 jek ek....

7.30 pagi kat taman aku~~
slalu la kan..aku ase xla kabus cmtu skali....
sbelum2 nie elok jek....
ke, nie kan musim hujan kan....
tebal taw...aku siap bwk slow2 ag....
huhuhuhu...siap bukak lampu~~



haaa...nie kat bandar~~
tgk tu, menara tm tu pon xnmpk full dah~~
tebal kan???
haaa.....ini lah muar~~~~
dah mcm cameron highland...~
bley wat pusat pelancongan dah kannn....



nie plak aku amek tyme nek flight arituu....
kawasan Nilai dari udaraa~~~
btol la kan...tron kat LCCT...
nmpk Nilai la kan dari atas...
heee~~
korang2....
aku ase nk try pakai shawl dgn fesyen yg chomell2 tu laa~
tapi nk pegi mane pakai lawa2 kan...
amek adik dari skola jek kot...
hahahhaha...xpe,nty klw pza rajen pakai,pza upload k gmbar tu~~
>.<

Monday, November 22, 2010

.: Percumaaaa Sajaaa :.


Percuma sajaaa~~~
siyezz....
tak tipuuuu...
kepada pengguna contact lens sekalian yang mahukan lens percumaaa....
cepat register!!
dapat 3 pasang secara percuma taw...
nak tawu cmne???
ok, gadiskaca join ikot nuffnang...
tapi kpd mereka yang xjumpe iklan tu..korang boley daftar kat sini~~

Promotion Acuvue



ok, dye akan suruh daftar dan bertanyakan beberapa soalan...
jawab soalan tu ok...
senang jek soalan tu...xde salah betul nye...



dalam borang tu juga anda perlu menyatakan kedai yang anda pilih...
berdasarkan kawasan yang paling hampir dengan rumah anda...
jangan risau...ade banyak senarai kedai kat situ...



haaaa..niee dah dapat~~
3 pasang taw..tp nie daily punyee...
tak pe lah kan..janji percumaa~~
seronok kan dapat barang percumaaa...
>.<



nie muke gadiskaca tanpa sebarang make up.....
wahahahhahaha.....
dengan mate bengkak....
nie mase nak pergi amek contect lens tu laaa...
kepada kawan2 yang nak mencube...
sila kan lah!
sementara stok masih ade....!
kalau nampak iklan tu kat blog nie..tekan cepat2!!!
Selamat Mencuba!!

.: Sangat Bermakna :.


18/11/2010
hari yang sangat bermakna bagi diriku...
bermulanya pertemuan yang sangat bermaknan dan amat dinanti-nantikan olehku...
teramat bahagia rasanyaa....
walaupun ia sekadar pertemuan biasa.....
heee~
aku g dating la wehhhh....
dating org misken...
ahaaa~
due2 pokai,tapi nk date gak..nie la akibatnyeee~~


makan kat warung biase jek ok...jnji kenyang n sedap~
air botol kace beb...
sape kate klw bwk awek kne bwk tmpt grand2??
aku tak pon...rlex jek mkn warung~
nk demand2 wtpe pon..bkn diva ok~~~
lapa sgt tyme tu,xsempat amek gmba nasik ayam dyee...
sedaaap gak laaa~~


lepas mkn aku mengade nk g jusco....heeeee~~
act,kteorg jimat nie bkn ape coz minyak kete jek da rm30...
paham2 la kan...g jusco bli kek bday arep~~
sowie yek..sy xde dwet laa..tu kek kcit jek...
>.<
ntah la...even date kali nie biase2 jek...
tapi aku gembira sangat2!!
**speechless**
juz rasa bahagiaaa~~


Bagi menambah hiburan hati, kami singgah la kt tanjung emas~
kt sane ramai orang men bende2 berlampu nie~~
aku ade gakkkk...~~~
lastik berlampu name dyeee~~
skang arep dah balik kedah n aku kt muar....
cinta jarak jauh~~
ummm....
sape kate cinta jarak jauh xbez??
bez lahhh....!
ade rase rinduuu yang teramaat sangat!!!
sorry la,xbyk gmba dpt amek coz we need some space too~~
gmba bdue mmg xde amek pon date yang nie....
even xde gmba, tp aku puaz ati sesangat~
slalunye..xsah dating kle xde gmba bdue..tp thiz tyme..
sebab saye teramat gembiraaa~
thanxz arep!


Friday, November 12, 2010

.:25 Perkara Tentang Gadiskaca:.


Bagi memenuhi permintaan kawan baik shayer~
Azzakirat.....
saye buat ini kahs utk awk yea~~
kpd mereka yg baru nk bkenalan dengan Gadiskaca...
haaa..bace nih!
25 perkara mengenai Gadiskaca~~

1. Sebenarnya nama Gadiskaca Nur Hafizah...
boleh panggil fiza...pza...pyza...hafizah...

2. Saye anak sulung dlm fmly..adik bradik ada 3 je..
seorang adik perempuan,sorg adik lelaki...

3.Dulu skola kat skola semua perempuan dari sekolah rendah sampai tingkatan 3..
pas2 masok skola sains mua yang ade campur lelaki...

4. Gadiskaca mewakili emosi saye yang sangat sensitf dan diibaratkan seperti kaca...
tetapi saye juga kerap melukakan hati orang yang melukai hati saya...
(mcm bls dendam la,xde simpan2 nie..)

5.Seorang yang peramah dan kadang2 pemarah juge!

6. Umm,suka aktiviti lasak,tapi badan saya tak brapa nk lasak,
klw lasak2 sgt,nty mesti demam....

7. Sedang berusaha meningkatkan prestasi diri dalam apa jua bidang..
(poyo jek bunyik ek...hahahhah..)

8. Tak pernah kije part-time tapi teringin sangat kije....!
(sape ade kije kosong tyme cuti..bley lah..)

9. Dulu kecik2 lasak sangat,mcm lelaki,tapi pakai baju perempuan..
(tulaa abah masokkan skola pmpuan kot..)

10. Pemain hoki sekolah...pnah la skali due wakil daerah n negeri~
(boys,jage2...saye blasah ngan kayu hoki kang...)

11. Saye suke kasot chantek dan tinggi!!

12. Saye manje ngan abah, bile dah besa baru manje dengan mak...
(heee~ ank abah nih...)

13. Saye nakal sangat mase kecik2...pernah hampir membunuh seekor anak ayam...

14. Kalau ade masalah,saye susa nk bajet cool,muke mesti bekerut sesangat!
(tapi klw kt claz tu cover abes la..kang ganggu kawan2 nk blaja..)

15. Azzakirat ini adalah kawan baik saye sejak sekolah menengah lagi sehingga kini kami masih bersama.......=D

16. Hati saye telah tersangkut pada seorang mamat....
(harap kekal selamanya..)

17. owh..saya balajar di maktab perguruan kuala terengganu..
major bahasa melayu..

18. Suka sangat tengok perempuan yang cantik fizikal n rohani...
(rasa kagum sangat dan sedang berusaha kearah itu..)

19.Kalau dah bosan sangat tu...suke la mengisi masa lapang dengan tido...
(bosan kot!!)

20. Agak suke bergambar laaa...kadang2 bajet model la pulak!
(padahal bukan lawa pon...xpe,kepuasan hati..)

21. Banyak cakap jugak saye nih...kadang2 rase sampai tak larat kawan2 nak dengar...
ntah..terasa jugak kadang2..tapi bukan banyak sangat cakap pon..cuma nak cerita jek..
(mungkin kene kurang bercakap kot..)

22. Saya suke menangis bila stress yang teramat sangat...!

23. saye suke bershopping dan kadang2 berlaku pembaziran disitu~

24. tarikh lahir saye 31/8/1989..
(haaa..dah tawu,wish taw!..mintak plak..hee~)

25. sebernarnya,saye tak tido lagi sampai skang..
(waktu entry ditulis..6.20 pagi..)

Sekian sahaja,sedikit pengenalan mengenai diri gadiskaca~
Selamat Berkenalan Semua!!
>.<



Wednesday, November 10, 2010

.: 3 Done...1 more to Go :.

Hye readers!
tadi aku baru je habis paper ke-3 sem nie..
so, ade lagi 1 paper last untuk exam kali nie...
wahhh...!
sangat xsabar nak balik umah!
lagi 5 hari...
untuk pengetahuan korang jugak..
tiap2 hari smpai hari aku balik, aku akan kire hari2 yang berlalu...
status aku...
asik la kire hari...!
bkn aku nk balik sgt.......~~~
tak!
aku memang nak balek ok...
aku tak tahan stress sebenanye....
itulah punce segala masalah yang melanda diri ini...
xley study lah..
xley tdo lah...
xslere mkn lah...
at last..jato saket~~~
T_T
tu sume berpunca dari stress...

Peace Yoo!!
i'm comin homeee bebeh!!!
lagi 5 hari!!!
Sabarr Pza!!!
Chaiyookk!!!

Tuesday, November 9, 2010

.: Chocolate Giveaway :.

GADISKACA NK JOIN!!!
nty dapat chocolate~~
>.<

Kehadapan Cik Naqiah~
sy mule knl blog awak dr senior sy...
dye like wall awak,then sy po usha~
bkn ape, sy ske tgk cupcake awk...
chomell sesangat~~~
now, dah maju dah bisness awk kan~
Alhamdulillah..
da wat chocolate plak...
Now!
Siap wat GIVE AWAY!
TAHNIAH!!!
agak2, awk ingat sy tak???
kat fb mungkin name sy lain..
heee~~
Blog awak pn dah makin lawa sy tgk...
hee...sy slalu gak usha coz mane tawu de produk baru kan~
bkn ape, awk dkt ngan sy kt ganu..bile2 ley tempah...
hehehehhe..
teringin nk tempah cupcake...
tp xde dwet...
hahahahahha...(now, awk ingt sy tak??? )
ouh..malunye!
Ok, kpd kwn2 blogger yg lain!!!
jon lah join Give Away nie~~
dapat chockolate free taw!
chocolate tu lawa2~~~~
xcaye??
nk tgk kah???

tekan SINI

Dan join lah Give Away Cik Naqiah nie~~
same2 support rakan kite nie yea~~~
ok lah...
tu saje entry psl give away Cik Naqiah~~
btw, sy amek chocolate sy 16hb taw....
pagi~~~
Thanxz Naqiah~~~
>.<

Monday, November 8, 2010

.: Award Pertama :.

Wheee!!!
kali pertama Gadiskaca dapat award!!
gembiranyeeee~~~~~
>.<
wahhhhhhh!!!
trime kasih cikedess~~~
blog awak pn chomell jugak~~~~


nty klw ade mase...
Gadiskaca plak nk bg awad kat korg...
nak design award tu chomell2~~
sebab blog korg sume chomell~~~
Thanxz awak!!
>.<

.: Gadiskaca Jato Saket :.

biasalah~
adat hidup~
mesti ade saket~
btol tak???
bile saket lah kite rindu mak..rindu ayah...
ooo..
time suke2..xde plak ingat mak ayah..
siap melawan ckp lagik!
tulaa bdk skang..
bile dah jatuh saket tatkala jao dgn fmly..
perasaan tu..
tuhan jelaa yg tawu......
tapi aku bernasib baik..
Allah masih sayangkan aku...
tak lah dibiarnye insan hine nie saket seorang diri..
bila saket, Alhamdulillah pasti ade yang sudi membantu.....
itu bukti ALLAH sayangkan aku.......


terima kasih Azzakirat!
kerana sudi menghulurkan bantuan.......
terima kasih kerana sudi mengikut kerenah aku....
dah lame xde org picit aku bile saket.........
maaf sebab buat ko risau....
pandai ko jage aku..
xsmpai satu ari da elok dah....
terima kasih jugak sebab susah-susah masak untuk aku...
aku tarharuuu azza!!
ase nk nanges...
sejuk tak kaki aku tadi??
ehehehe~
setiap bulan aku mmg mcm nie lah..
mungkin lagi teruk..
hanya manusia yang betul2 sabar akan layan kerenah aku....


aku rase bersyukur sangat sebab setiap kali aku saket..
Insya Allah akan ade yang membantu...
aku selalu saket....
demam lah..
saket perot lah..
saket gigi lah...
mcm2 lahhhhh...
Azza, bubur tu sedapp!
ko pndai masak....
nty, aku da pandai masak...
aku masakkan ko, lauk ko suke eyh.....
Terima Kasih Banyak2 Azza untuk hari nie~
Sayang ko Ketat-ketat...
>.<

Saturday, November 6, 2010

.:Canggeh Dimata Saya:.

Waaahhh...Ape tu???
mle2 masok library aku da plek da..
toleh kiri toleh kanan...
hahahahha...
Tu mesin pinjam buku pza~
jwb kwn shayer...
wahhh..saye teruje!
xpnah tgk mesin pinjam buku yg DIY..
slalu,msty de pkcik,kakak,or abang yg jage kat kaunter..
tp kt cnie xyah...
beshnye!!
>.<

Langkah Pertama...
Pilih buku yang anda mahu pinjam...
kemudian,scan barkod yang terdapat pada kad matrik anda..


Terdapat juga arahan pada skrin yang memaparkan arahan...
so, ikot arahan jelaaa..senang jek~

Langkah Dua
Scan barkod yang terdapat pada buku yang dipinjam
carik smpai jumpe taw!


Langkah Tiga
It's Done...
amek resit pengesahan proses pinjaman buku anda~
ade dnyatakan nama,tarikh pinjam dan tarikh pulang~


Sangat mudah!
seronok klw sume library ade bnde cmni...

p/s : kdg2 sronok wat kije ngan mesin kan..coz dye xde perasaan n xkn wat muke yang garang2 atau yang kurang menyedapkan ati...senyum sokmo deh!!

Friday, November 5, 2010

.: Mesej Percuma :.

salam~
gadiskaca de tjumpe 1 website nie..
yg menawarkan penghantaran mesej secara percuma!
iyeee~
PERCUMA..
ke mana-mana no apa jua rangkaian...
MENARIK KAN???
haaa...
nk tawu pe website tu??
ok,namenye Most Sms


klw nk cuba..boleh tekan gambar diatas...
TAPI!
mesej percuma itu TERHAD yaw~
terhad smpai 35 msg sehari...
yang penting~~
PERCUMAAA~
klw nk join...
kne daftar dulu ok!


daftar kat sini...
pas dah daftar..dye akn bg password kt hp korang..
so, boleh la gunekan aplikasi ini..
jangan lupe..tuka password ok!
haa!
aplikasi ini juge ade menyediakan masej yang menarik unyuk dihantar!
wahhhh...
tak payah la susah-susah nak fikir..



dye jugak ade phonebook taw...
mcm email jugak..
haaa...
mudah dan senang bukan~~~
tuliz jek nama n nombor telefon yang nak disimpan...


tp yang paling gadiskaca suka adelaahh~
kite boleh setting masa kita nk hantar msg tu..
bpe haribulan ke..
pukul berapa pon boleh!
haaaa..
sekarang, xde lupe2 dah beday sape2~~
ley jadik org ptama wish~~
klw raye..
ley send ramai2 troz~~
FREE!
xde nk topup2 byk2...
huhuhuhu~~~
=D


akhir kata dari gadiskaca~
JANGAN SALAH GUNA APLIKASI INI!
keranaa..
nama anda dan no tepon akn kua kt penerima tu..
hahahahaaa...
SELAMAT MENCUBA!!!

Wednesday, November 3, 2010

.:Ayohh Berfesyen:.

Sape kate pakai tudung xley berfesyen~~
huuuu...
cun kan awek kt bawah nie~
chomell jek dye pkai tdong n bley jek dye pakai baju lawa2~
jom kite tgk gmba2 lawa dye~~
>.<


xsilap aku dye nie pereka fesyen~
dlu dye bukan islam~
name dye Hana Tajima~
try la google...
dye bru plok Islam 4 taon lpz~
chomell kan bile tgk awek jepun pakai tdong~~~
huhuhuhu....
ish..da mcm lesbo lak aku ble ckp cmni..



mcm2 fesyen yg dye gayakan...
ikot season laa~
n dye jugak pakai jek baju MNG ke, ZARA ke..
kan sopan tuuu~~
kan2~~~~



haaaa..nie plak~
peserta2 gadis melayu musim kebrape ntah...
hehhehehehehe~~~
fesyen gak nie taw!
jap2..jgn lpe usha taw~
HANA TAJIMA....
msty besh~

Tuesday, November 2, 2010

.:Give Away Pertama Kasut Timit Tinggi:.

wah!
ade give away!
kasot tumet tinggi lak uh~~~~~
klw korg nk tawu gadiskaca mmg suke sgt kasot tumet tinggi~
yg tinggi di depan mahupun tinggi dblakang~
hahahhahah..
btw, nk try naseb lah~
ne tawu dapat..ley tmbah koleksi kasot2 tumet tinggi i~~~
huhuhu...suke taw!!!
Cik Leena~
sy nk join!


Nak join jugak ke???
Picit SINI

Syarat Penyertaan :

1- buat entry pasal giveaway ni..letak skali banner kat atas ni!!

2- tinggal kn link entry tu kat komen sini ek..jgn letak kat shoutbox..

3-kalo nak tag sesape pun boleh..tanak pun takpe...nak follow leena pun boleh..tanak pun takpe..k..jgn risau2...ehehe

4-itu je...peace ^^


hadiah lumayan kot..berdasarkan undian bertuah
tarikh tutup: 24 november 2010

Kalau nk tawu....
gadiskaca mmg ske sgt2 kasot tumet tinggi..
baik tinggi di depan mahupun di belakang~
meh la tgk~~

1. Kasot Chanteq
2. Budak Sepatu Tinggi
3. Beli Kasot Tumet Tinggi

Ckop2 lah tu kan....
so, klw de rzeki untuk GA nie~~
betambahlah koleksi kasot tumet tinggi aku!!
yeeeehaaaa~~~~~





Sunday, October 31, 2010

.:Cold Inside Out:.

Yoo Peepss!
I'm in Alaska right now!!
hahhahahahaha..
just joking~
it's so cold out there because past few days it was raining not stop..
ceit!
ckp omputeh lak aku ek...yelahh...sejok kan!
tp kt korea sejok gak ek, xsmstinyee kne ckp bi...
saje jelahh...
kang jgn nk wat gossip lak..stkt 4-5 baris tu kang jd bahan..
pza da tliz blog dlm bi...poyo la minah uh..
bia lah!
ko xske..ko blah...jgn bace!


mmg aku sejuk diluar dan dingin di dalam~
phm x mksud aku??
tawar hati dah..
aku sedar, aku menumpang.............
asal aku kate aku mnumpang lak kan??
sbb aku xde kpentingan!
ptolongan aku bagai susah nk dterima...
mungkin ptolongan tu xsberape...
dan xlayak utk aku tlg ko...
xpelah, aku dah cube yg terbaik~~
garang ke aku nie...
mke aku bengis sgt ke??
takot ke nk ckp dgn aku....
eh..ntah lah...bingung aku pk~
klw nk ckp, slow talk dgn aku...
aku boley dbawa bincang laa...
klw aku sala, tegur laa..
ke, sanggop tg aku hanyut dlm dunie aku sndiri yg sesat tu??
kate kawan...ape niee...!
huhuhuhu...
btw, lawa x wallpaper baru aku?
klw penin tu sowie laa..
aku miang sangat nk tuka..then abes sume da ilang!
cess!

Thursday, October 28, 2010

.:Suratan Atau Kebetulan:.

Ceit...!
title mmg xley blah an..~~~
bosan r study,lgpn blog aku ni lame dah xberentri kan~
ok, aku nk jwb la ptnyaan korg sal khilangan aku...~
maybe ade yg xkesa..even xpasan pon aku ilang..hahahah!
kpd yg caring sal aku, thanxz a lot keyh!
aku balek aaa kwn2...~~


balek secara emergency...
aku siap da bli mknan byk2 nk wat stok 4 ari coz member2 aku sume balek~
kang kebulo lak an dok sorg2 lam blik..
dan2 plak bpk aku kol soh balek....
tp knape!!!!!
knepe tibe2~~~~~


sampai jek uma, sume brg2 da siap~~
ape nieee....
sape plak masok minang aku nie~~~
wat susa2 jek..
ish~~~


ummm...aku terima dengan hati yg redha~~
patah tumbuh hilang berganti..~
mlm tu de majlis khatam Al-Quraan~
semua org gembiraaa...
tak ketinggalan aku...
sape la dye gaknyee kan??
aku kenal ke??
dye knl aku tak???
cne la rupe dye ek??
eh, xpe ke cmni...??
boleh ke??
mcm2 psoalan timbul lam otak aku~
kwen mude nie besh ke??
eh, aku blaja ag....~~

yelahh...xkn nk wat mke plak an..
kne la bergembira di hari bhagie~~
psiapan sume da wat...
tnggal tggu tuan punye badan jelah~~

Selamat Tinggal Pujaan Ku....
Ku doakan Agar Kau Bahagia...
Semoga Kita Berjumpa Lagi....
....
...
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Oppppsss....~!
terlebey sudaaaaa...
bukan aku la yg kawen....!
kazen aku!
hahhahahahahahhahaha~
lu kena beb!!!
kpd yg dah tawu tu..klw tbace, wat2 la tkejot~
hehhehe....
bosan r stadi..cmni bwu besh!
jangan mara aaaa~~~