BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 1, 2011

.: Ombak Rindu Review :.


Assalamualaikum semua...
filem yang dinanti-nantikan oleh seantero Malaysia telah ditayangkan hari ini...
Ombak Rindu...
Ok, layan sinopsis dulu ey...

Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam.

Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia (Lisa Surihani), anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?



Boley tak, aku yang bukan kaki novel pon sebok berkejar-kejar g wayang sebab nak tengok cerita nie...boley takk..?? hahaha...
rase mcm xsedar drive kete g GSC sume..
memandangkan kita da pernah baca novel nie, jadi jalan ceritanya mestilah kita dah tawu kan..
skrip dye superb la, cerita nie banyak bermain dengan emosi, tak banyak dialog...
bercucur-cucur air mata aku weh...>,<
bukan aku sorang bercucur-cucur, ramai kot..hahahaha!
hahaha, merah-merah muke kua panggung...
rase tak puas tengok sebab banyak scene dalam novel yang dye potong, mane tak nye, kalau tak potong mau 2 hari nak abiskan movie nie...



Maya karin selaku Izzah berjaya membawa wataknya dengan cemerlang, kesian sangat dengar dye ckp dye tak akan menuntut sebarang hak sebagai isteri, hantaran kahwin pon hanyalah seutas jam tangan...lepas kahwin, haris hadiahkan hanya jam tangan kepada Izzah..Izzah pon bg jam tangan dye kat Haris..Jam tangan jek wei sebagai hantaran..???
layanan haris kepada Izzah memang saling tak tumpah macam perempuan simpanan...
tapi Izzah selaku Isteri, menjalankan tanggungjawab dengan baik walaupun cintanya tidak di balas..sedih giler kot..
kalau ikotkan Izzah pon bukan cintakan Haris, tapi memandangkan Haris lelaki pertama menodainya dan berkahwin dengannya, maka, tanggungjawab seorang isteri adalah untuk mencintai suaminya...
Ego lelaki, lama-lama cair jugak dye dengan Izzah, mane tak cair, dye balik rumah, Izzah sediakan makan semua...
power jugak penangan cinta Izzah nie kan...hahaha, nk wat cmtu jgk lah..hihihi..




bahagialah mereka buat seketika sehingga kepulangan mila (Lisa Surihani) yang menuntut cintanya kepada haris..dah janji nak kahwin lame dah sebab bisness sume..
nak tak nak perkahwinan tu tetap di jalankan...Pedih woo mase nie....


banyak konflik yang tjadi, same macam dalam novel tu...
Haris anak Pak Dolah sume ade...
juz mak dye tak meninggal la, mila pon sama...
secara keseluruhannya aku rasa skrip memang power,pelakon pon berjaya bawak watak dan yang laing power OST dye..memang TERBAIK!!
4 stars untuk filem nie..


30 comments:

Nurul Faiz Bikers said...

td br je beli novel ombak rindu.
hihi.

-gadiskaca- said...

pas tu g la tgk movie dye pulak ey..best!

Sha. N. said...

heeee.. Pasni nak tunggu bicara hati plak main kat astro prima..=)

-gadiskaca- said...

haa,tu lg tebal novel dye..mmg patut wat episod..=D

Ungu Violet said...

nak tengok gak lah..hihi

-gadiskaca- said...

wajeb g..best!

beLLa said...

bestnyaaa dah tgk cte dia !! jelez ni. ahahhaah

emy zulaiha said...

nak tgk jugak! sure emy nanges tgk nnt :)

-gadiskaca- said...

bella~
bek g cepat....=D
emy zulaiha~
haa, bwk tisu taw...!

gadis.hebat said...

OST dia buat org menangis,lirik simple,tp power.

http://roelabyrinth.blogspot.com/2011/12/review-ombak-rindu.html

-gadiskaca- said...

tulaaa...lirik dye mmg pergi!

aiNa yaZiD said...

nak tgk la nanti.. huhuhu.. =)

Cik tikah said...

ni yg nk tgok ni. hehehe...

Ieqa Swetluv said...

menunggu hari nk g tgk cite ni huhu, kan best kalo labis ni ada panggung, hari first kuar aku teros gi ;p

Husna said...

xsabar nakg tengok.. dah lama
tunggu cerita nie.. :))

-gadiskaca- said...

cik tikah~
tengok jgn tak tgk~!!

ieqa swetluv~
pegi jelaa..sgamat kan ade..>,<

husna~
huhuhu, baik g tgk cepat~

S H I T E Q said...

blom ada masa tgk. byk org ckp bez. x sbr nak tgk. hee

husnul.laili said...

wahhh ! BESTT gilaa ceritaa neh. :))

*neh bilaa dah ramai buat review makin terujaa gilaa nak pergi tengok ombak rindu neh. HAHAHA.

noornazuha said...

agak2 berbaloi ke tengok ek

-gadiskaca- said...

shiteq~
xpe, nnti cd da kua ley beli...xpon donload jek..

husnul.laili~
syahdu2...klw rase nk jiwang2 jap, boley la tgk..>,<

nornazuha~
agak berbaloi la..dpt tgk aron nangis..hee~

eCha said...

semalam baru tengok..~ bez ctenye..

-gadiskaca- said...

echa~
best kann~!

fiey zara malaiqa said...

tak saba nak tengok...tapi tak de mase lagi....huhu ._."

noorcahaya said...

waaaaa T_T sedehnye cite ni . kene tengok lepas ni .

CintaZulaikha said...

mmg cerita nih sgt best lah..adat lah kalau depa nak potong2 scene tuh, nama pon adaptasi, mana ada yg follow 100% kan..huhu

tak dpt tgk agi, sedey wooooooooo

eikieyn said...

ntah kenape tak rase nak pegi tgk. gua jiwa kental dowh! :p kantoi ar gi tgk wayang cite camni. hilang macho. :D :D

aisya said...

nk tgk jugak.. tp xde mase lg ni.. huhu

Pondok Usang said...

nak tengok! nak tengok!

♥AienNajwa♥ said...

huh ! ~~ i akan tengok nanti..belom ade mase nak tengok..tapi orang kate movie dier ade sikit lari dari novel sebenar..how come ??? errrr..nak tengok gak.haris pelok izzah dari belakang, huh sangat romantik !! ~~

TiraPengemis said...

xtgk agi...huhu