BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, December 31, 2010

.:Twister Sedap:.

spanjang cuti skolah aritu, macam-macam benda dah aku wat...
yang penting ape yang aku nak buat sepanjang cuti tahun nie tercapai...
yelaa..adik-adik aku exam, tak boleh la nak pergi jalan....
cian plak mereka...
aku blaja masak taw!
sebenanye macam aku blaja, tapi yang nie paling simple + sedap + mkn 1 da kenyang!
haaa....bez kan...


bahan-bahannye adalah :
1)ayam goreng yg jenis ketul2 kecik tu.. (ayamas ade, saudi pun ade) :p
2)daun salad.. (beli yg dlm box plastik tu, slalu kat storage sure ade)
3)roti twister, roti dye nipis taw mcm roti canai, tp bukan roti canai.. asenye org panggil roti pita kot ( ni giant je ade, tgk tempat len cam xde je)
4) sos thousand island, mayonaise n segala sos yg disukai.. :D

cara membuat twister :
cam bese, goreng ayam.. pastu letak tepi..
bentangkan roti pita tu, first layer letak daun salad, tomato dan sebagainya
pastu tabur ayam goreng kecik2 tu.. pastu taruk sos2 sume..
pastu gulung roti pita tu kuat2.. nk lagi kuat, sampulkan pakai ketas timah tu.. cam dlm gamba tu.. sbb takut kalo x gulung pakai ketas tu, t susa nk makan.. :D


nak tawu siapa aja aku wat twister nih??
haaaa..nie lah die..~~
sape kate awek cun xpandai masak...?
tapi dye dah berpunye lah....
Thanxz Siti....
sedapp woo twister ko nih...skali makan..terangkat beb!
hahahhahaha....

5 comments:

fariehan ibrahim said...

wahhh~ nmpk cm simple jerk nk wat,
nk try r nti, hehe

nyum! nyum!
yg bce nie pom da dp rasa kesedpn nye, haha!
congrates. XD

Hadi De Great said...

hahaha lawak2x

Ieqa Swetluv said...

wahh terliur ak..wat kan satu nty ya ngee

-gadiskaca- said...

fariehan~
cubelah...sedap taw....!
simple jek wat dye...
pk d~
ape gelak2??
ieqa~
nak jugak ke? hehehhe..cdp~~~

Mr.IX said...

nmpk twister tu pun yummy jer...

Salam blogwalking sini dengan sukahatinya.....

Latest entry :
Dari WIndow Se7en ke LINUX!!

\^__^/