BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, August 21, 2011

.:Ceritera Hati:.

Pejam celik..pejam celik, lagi 8 hari kita bakal menyambut kedatangan Aidilfitri...sedar-sedar dah hujung Ramadhan dah pun...Semoga di hujung-hujung Ramadhan ini kita dapat melakukan pecutan-pecutan terakhir bagi mengejar Lailatul Qadar....aku tawu aku tak sempurna dan banyak silap yang aku lakukan...memang..memang aku tak mampu puaskan hati semua orang...tapi aku sentiasa punya insan-insan yang sentiasa berpuas hati dengan segala yang aku lakukan...terima kasih insan-insan tersayang...kerana kalian, aku kuat...

Jun 2011
Sekian lama aku tinggalkan blog usang neh..last aku update 8 Jun...tyme nie aku sibuk menyesuaikan diri duduk rumah sewa..yelaa,dulu dduk hostel,bangon pkol 7 pon sempat lagi nak siap2 g kuliah..juz kadang2 jelaa kne tahan..hahahahha...well, aku heroin kot, klw kne tahan pon lepas bhai...bila duk umah sewa, aku haruslah bangun awal memandangkan ade lebih banyak tingkap yang harus dibuka...mse bulan nie lah aku g joli2 ngan kawan2 sepuasnyaa, even elaun tak masok lagi...lain lah bila dah duduk luar nie...yelah, macam rumah sndiri..nak tergolek kuak lentang depan tv sampai subuh pon xpe...xpayah nak berebot tuka channel tv...

Julai 2011
Bulan yang paling aku nantikan dalam sem nie....sebelom dye datang aku da prepair awal2 dah life aku nanti...cewaahhh,bukan ape, nak kne devide masa baik2...kang kua ngan kekasih hati..kawan2 xley tinggal gak...ikotkan hati, nak je bawak mereka kua sekali...pehhh,bajet hot ek,ingat nak sangat gaknyee kawan2 aku tu makan ngan aku...hahahaha, aku xde pon dorang makan jek, xde plak tunggu2 aku...pedihhh...yes, he's here...aku cuba bahagikan sebaiknyaa..tapi,bila ada pihak yang tak boleh nak terima dan sememangnya tak nak terima, dah..nak buat mcm mana...yes, it's very2 complicated...bagi ruang ke..? maybe~ yeaa..kami happy sepanjang bulan ini...macam2 tempat di seluruh terengganu kami jelajah, dulu setakat round2 area selatan, now terjah area timur pulak...adat orang bercinta,semua nak buat bersama...


*lautan api sanggup ku renangi inikan setakat jalan bengkang-bengkok...

terima kasih kerana sudi megharungi jalan bengkang-bengkok itu untuk saya....aku pon mula2 tak berapa paham tujuan dye praktikal sini...banyak susah dari senang wooo...umah kne sewa,makan lagi...kang dengan kerenah aku nak kesana-kesini lagi...nak belanja itu ini lagi...duit semua tuuu...mungkin kerana dye pecinta terhebat...=)
kerana dye berkorban, aku pon tak ketinggalan nak tunjuk gak...berposah-posah aku carik resepi,tengok video masak,tepon mak tanye resepi,jadik penghibur terhebat dikala masalah melanda dan mula menghadapi masalah bersama-sama....dan dari sini lah kami mengenal erti menghargai satu sama lain. terima kasih untuk pengalaman itu....

Ogos 2011
Manusia mana yang sihat sentiasa, manusia mana yang tak ditimpa masalah,manusia mana yang tidak melakukan silap...pesan abah,kita hidup nie untuk selamat segalanya,dunia dan akhirat, ada manusia yang terlalu berhati-hati,pentingkan diri,sentiasa mengambil jalan paling selamat,bila ditimpa masalah rela lari dari selesaikan,rela dipendam dari diluahkan,tak ramai yang sanggup susah bersama...susah untuk kita temui orang yang mampu berkorban dengan ikhlas..tanpa mengharap balasan dengan niat hanya untuk membantu...rela ketepikan segalanya demi menjaga hati-hati lain dan hati-hati lain itulah merupakan racun paling berbisa...Allah penentu segalanya...hanya pada-NYA aku berserah...adat manusia, salah orang lain,jelas nampak di mata..salah sendiri diamkan saja,bila menghukum,tak pandang diri sendiri dah, org yang bersalah dikeji,dihina,dimaki dan dituduh dengan tuduhan yang melulu,dibandingkan tahap imannya,berkata seolah-olah diri itu maksum...ingatlah,suatu hari, kita juga akan tersilap langkah,hanya Allah yang mampu mengawal hati-hati kita...tak nak bersubahat kerana berdosa...dah tu, mengumpat tak ingat dunia tu mulia ke..?? aku sedar, aku tak semulia mana,tapi aku juga tak sekeji yang disangka...sabar manusia ada hadnya...

*tidak salah untuk menegur,tetapi jangan menghukum.....=)